Ik schrijf deze blog vanuit mijn liefde voor goed en lekker eten. Zolang ik mij kan herinneren heb ik al een grote liefde voor alles wat lekker en culinair is. Ik doe niets liever dan uren in de keuken staan, om vervolgens met vrienden of familie van al het lekkers te genieten. Ik zie ook hoe belangrijk goede voeding voor mij en mijn lichaam is. Mijn gezondheid staat altijd op nummer 1, en mijn voedingskeuzes helpen mij daarbij.

Je bent wat je eet

Heel cliché maar heel waar, je bent wat je eet. Wat jij als voedingsmiddelen opeet is vervolgens ook waarmee jouw lichaam zichzelf onderhoudt en opbouwt. En dat krijg je meteen van je lichaam terug. Belangrijk om hier eens bij stil te staan. Want hoe lekker een frietje, chocola of slagroomgebak ook is, je lichaam wordt hier niet blij van. Je lichaam moet deze producten afbreken, verbranden of opslaan. In grote hoeveelheden weet je lichaam niet wat er mee te doen. Dus hoewel jijzelf erg kan genieten van dergelijke voedingsmiddelen, is je lichaam je echt niet dankbaar.

Kies de juiste brandstof

Eigenlijk is je lichaam net als een motor, er moet brandstof in anders kan het niet lopen. En net als een benzinemotor niet blij is als je er diesel in doet, zo is je lichaam ook niet blij als het niet de juiste brandstof krijgt. Je lichaam heeft vezels, mineralen, eiwitten en koolhydraten nodig om de topprestaties te kunnen leveren waar jij elke dag om vraagt. En die brandstof haal je uit gevarieerd en gezond eten. Dus sta hier bij stil en kies de juiste voedingsmiddelen. Je zult zien dat je lichaam dan optimaal voor je werkt.

Dit geldt ook voor je huisdier

Wat voor ons geldt, geldt ook voor je huisdier. Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Net zoals wij mensen gezonder zijn als we gezond eten, heeft ook je huisdier baat bij gezonde voeding. Ik heb zelf 3 katten en wil zo gezond mogelijke voeding voor hen. Laatst las ik iets over hills kattenvoer en de filosofie erachter sprak me erg aan. Dit merk begon in 1939 met dierenarts Mark Morris. Hij zei: “neem de gezondheidszorg voor huisdieren net zo serieus als dat van onszelf”. En ook hij vond gezonde voeding essentieel voor een goede gezondheid. Sindsdien ontwikkelt hills kattenvoer voedsel dat de gezondheid van je kat optimaal ondersteunt. Er zijn verschillende lijnen en voor elke kat is er passend voer. Het voedsel is smaakvol en bevat een goede combinatie van alle voedingsstoffen die je kat nodig heeft. Mijn katten smullen ervan!