Het komt er ook al weer aan, het barbecueseizoen. Wanneer je gaat barbecue├źn is het belangrijk om even de tijd te nemen om een keuze te maken uit de verschillende brandstoffen zoals houtskool. Wij gaan het niet hebben over gas of elektrische barbecues, want dit geeft zonder rookhout wel de authentieke barbecuesmaak.

 

Het gebruik van houtskool zorgt voor veel onregelmatigheid. De stukken zijn erg onregelmatig en branden hierdoor niet gelijk. Ook laten deze erg veel as achter. Door dit soort redenen is houtskool niet handig om te grillen of te roken. Temperatuur is niet gemakkelijk te regelen doordat het onregelmatig brandt.

 

Het gebruik van houtskool briketten heeft veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld vormvast en temperatuur vast. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur langzaam afneemt. Er is weinig afval maar doordat de temperatuur consistent blijft kun je gemakkelijk grillen en roken. Ook zorgen houtskool briketten voor de authentieke barbecuesmaak. Veel barbecue enthousiasten houden erg van houtskool briketten. Deze kun je dus goed gebruiken in jouw Weber bbq.

 

Je kunt ook gebruik maken van kokos briketten, deze lijken erg veel op houtskool briketten. Het verschil tussen kokos en houtskool is dat de temperatuur voor kokos hoger is. Er komen natuurlijk ook vragen boven over de smaak, aangezien er kokos bij zit. Doordat er kokos in verwerkt zit, komt de authentieke barbecue smaak niet echt bij het vlees. Je kunt deze wel goed gebruiken in een Weber barbecue.

 

Het is ook belangrijk dat je rekening houdt met de prijs en kwaliteit van de briketten. In goedkope briketten wordt namelijk vaak veel klei verwerkt. Klei zorgt ervoor dat de briketten minder lang branden, tevens laten de goedkopere varianten vaak meer as achter. Hierom is het belangrijk dat je een duurdere variant gebruikt, deze hebben namelijk altijd hogere kwaliteit.

 

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige vloeistoffen een nare smaak aan het vlees geven. Je kunt het beste gebruik maken van brikettenstarters. Deze zorgen ervoor dat je veilig en verantwoord je vlees kunt grillen. Ga jij ook weer lekker barbecue├źn in de warmere dagen? Neem dan deze tips mee om zo goed mogelijk te kunnen grillen.