Het is natuurlijk een mogelijkheid om jouw bonen zelf te malen. Volgens veel mensen smaakt koffie namelijk het beste wanneer de bonen zelf gemalen zijn. Maar hoe gaat het malen van koffiebonen nu in zijn werk?

 

Koffiebonen die van te voren gemalen is, verliest namelijk hun aroma waardoor de smaak minder lekker wordt. Wanneer je de optimale smaak van koffie wil ervaren, moet je hoge kwaliteit koffiebonen kopen.

 

Het is bij het malen van de koffiebonen belangrijk dat je weet op welke manier je de koffie gaat brouwen, het is namelijk zo dat dit bij verschillende methoden ook andere afmetingen moet hebben. Er zijn drie verschillende manieren waarop je koffiebonen kunt malen. De koffiebonen kunnen op deze manieren gemalen worden door middel van een koffiemolen van kwaliteit. Je moet wel zorgen dat je de bonen allemaal dezelfde afmeting hebben, wanneer deze ongelijk zijn is de extractie ongelijk. Dat zal zorgen voor een oneven smaak en dan smaakt de koffie een stuk slapper smaken dan normaal.

 

Bij het kopen van een koffiemolen is het belangrijk dat deze voorzien is van een maalschijf, op deze manier zou het namelijk het perfecte kopje koffie zijn. Het is hierbij wel belangrijk om op vervalsingen te letten, het kan namelijk dat hierdoor de prijs een stuk lager ligt. Je moet natuurlijk ook de juiste bonen hebben om te genieten van de juiste smaak. Ook is het hierbij belangrijk dat de koffiebonen niet te oud zijn. De smaak van de bonen wordt namelijk steeds minder.

 

Ook erg belangrijk, het opslaan van de koffiebonen moet droog en koel zijn maar niet bevroren. Het is ook lastig om met een verkeerde koffiemolen de goede koffie te zetten, dan is het namelijk erg lastig om dezelfde afmetingen te krijgen. Wanneer je meer koffie maalt dan je nodig hebt, moet je ook een deel weggooien omdat de smaak nooit is zoals de verse smaak die je eerder kreeg. En de meest verse smaak blijft natuurlijk de lekkerste smaak!