De klassieke coltrui heren is terug van weggeweest. Dit soort warme trui is geschikt voor zowat alle gelegenheid, van klassiek tot casual en chique. Vrouwen vinden mannen in een coltrui stoer maar dezelfde mannen vinden het moeilijk om een coltrui gepast te combineren met andere kledingstukken. Als je de trui draagt zoals het hoort geeft hij je alvast een stijlvolle en zelfverzekerde look.

Coltruien geschikt voor laagjeslook 

Heb je ook coltruien in je kledingkast hangen maar weet je niet goed hoe en wanneer ze te dragen? Om met een coltrui niet uit de toon te vallen houd je het best rekening met enkele stylingtips van kledinggoeroes. De coltrui is in de eerste plaats geschikt voor de zogenaamde laagjeslook. Mits je er op de juiste manier gebruik van maakt tenminste. Meerdere lagen kleding kunnen vaak voor een slordige uitstraling zorgen. En dat is zeker niet datgene wat je met het dragen van een coltrui beoogt.

Rustige kleuren

Coltruien zijn er in alle mogelijke kleuren en kleurcombinaties. Toch is een neutrale en rustige kleur je beste keuze. Met de rest van je outfit kun je nog altijd voor de nodige afwisseling zorgen. Je kunt dan namelijk nog alle kanten op met de rest van de outfit.

Coltrui in een casual look

Op die manier worden coltruien veruit het meest gedragen. Een zwarte coltrui staat altijd chique en stijlvol en is heeft een tijdloos karakter. Een zwarte coltrui draag je bij de meest uiteenlopende aangelegenheden, van een eenvoudig etentje onder vrienden tot een feestelijke gelegenheid of tijdens een dagje weg. In een casual look draag je een coltrui in combinatie met bijvoorbeeld jeans en eigentijdse sneakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte coltrui met een jeugdige spijkerjack?

Een coltrui geeft je ook een zakelijk uitzicht

Een coltrui past zeker ook in een professionele, zakelijke look. Je draagt hem bijvoorbeeld onder een colbert en zelfs onder je maatpak. Dit soort trui is namelijk een uitstekend alternatief voor, jawel, een overhemd. Die coltrui zorgt in vele gevallen zelfs voor meer draagcomfort dan het vertrouwde overhemd.

Nonchalant en stoer

Houd je het bij voorkeur eerder nonchalant? Dat is met een coltrui perfect mogelijk wanneer je die oversized draagt, bij voorkeur met een straight of skinny jeans gecombineerd met opvallende sneakers. Houd jij of je vriendin meer van stoer? Draag dan je coltrui samen met een leren of suède jasje met stoere veterschoenen of halfhoge laarzen.